Carnavalsvereniging De Borchgrave

2007-2010

Seizoen 2007-2008

In november werd het seizoen geopend door de samenwerkende carnavalsverenigingen van de voormalige gemeente Susteren, deze keer weer in ons eigen dorp. Voor deze opening werden ook onze carnavalsvrienden van “t Heilig Wammes uit het naburige Maaseik uitgenodigd. Dit vanwege het treurige feit dat hun Prins daags voor de Halfvastenstoet was overleden. Deze geste werd bijzonder op prijs gesteld. Door ziekte van onze vorst werd het woord dit seizoen gevoerd door vice-vorst Charles, die zich uitstekend van zijn taak kweet. Ook de toneelavond vond weer doorgang. Deze keer verzorgd door het jubilerende Buchtens Wauwweltheater BLITZZ. Tijdens de Bonte Avond in januari 2008 werd Jos Maassen uit de Hoogstraat uitgeroepen tot Prins Jos I. (“Al wirk ich de ganse daag en höb ich noait väöl tied, mèr mit deze Vastelaovend raak geer mich neet kwiet!”) Samen met zijn vrouw Yvonne zal hij de “Vastelaoveskar” in Roosteren dit seizoen trekken. Op de jeugdzitting werd er voor de tweede maal een prinsenPAAR uitgeroepen en geïnstalleerd. Dit in de personen van Bart I (Brouwer) en Xynthia I (Brouwers). Velen kwamen de nieuwe heersers de hand drukken tijdens de geweldige receptie, die vooraf werd gegaan door een zeer sfeervolle dialectmis. Ook werden Ralph Kelleners en Eric van Hooy in het zonnetje gezet vanwege hun 2 x 11-jarig jubileum. Van de BCL ontving Ralph de dienstorde in zilver i.v.m. zijn 22-jarig lidmaatschap van de vereniging en Eric ontving de Grootorde in zilver b.g.v. zijn 22-jarig lidmaatschap van de vereniging en tevens voor het feit dat hij al even zoveel jaren deel uitmaakt van het dagelijks bestuur. (17 jaar als secretaris en de laatste 5 jaar als voorzitter). Terugkijkend op dit kortste seizoen van deze eeuw mogen we zeggen dat het een krachtig seizoen is geweest. De activiteiten zijn in alle opzichten geslaagd.

Seizoen 2008-2009

Buurt Maasheuvel, winnaar van de Roosterse X-factor trofee 2008 bracht Prins Maurice I (Filott) en zijn echtgenote Christel naar de bühne. Met zijn lijfspreuk: “Mit Prins Maurice de ieëste, kènne weer fieëste wie de bieëste!” zijn zij ons dit seizoen voorgegaan. Op de Bonte Avond werd onze “hoeskapel” Eige Wies in het zonnetje gezet vanwege hun 2 x 11-jarig bestaan.
Het Jeugdprinsenpaar werd dit jaar gevormd door Dean I (Hartmann) en Anouk II (Pustjens)
Het lied “Vastelaovesleid”, geschreven door Raoul Steffanie werd geproclameerd tot Borchleedje 2009.

Seizoen 2009-2010

Onze ceremoniemeester, Karel Merry, treedt na 27 “dienstjaren” uit de vereniging. Zijn opvolger als ceremoniemeester wordt Frank Wolters.
Prins Jack I (Goossens) en Daniëlle (“Drie daag gaeve weer gaas mit Jacky van de Baas!”) geven dit seizoen invulling aan het prinsschap. Zij worden bijgestaan door Jeugdprinses Manou I (Wolters), een kleindochter van onze vaste presentator van de Borchrecepties: Wil van Jaatje (Smeets) en dochter van onze nieuwe ceremoniemeester. Door “haar” drumband werd het gezelschap naar de kerk begeleid en o.a. de scoutinggroep waarvan Manou deel uitmaakt kwam haar feliciteren tijdens de receptie.
Vlak voor de mis-en-receptiedag werden de prinselijke woningen voorzien van de echte Borchvlaggen, carnavalsvlaggen met daarop het nieuwe verenigingslogo!
Met de “Vastelaovesorkaan” van Robert van Hooy werd dit seizoen deelgenomen aan de voorronde van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Helaas strandde deze Roosterse inzending in de voorronde, maar men heeft de smaak te pakken!
Robert van Hooy werd onderscheiden bij gelegenheid van zijn 11-jarig jubileum van onze vereniging. Tijdens de receptie werd hem de BCL-dienstorde uitgereikt en ontving hij de zilveren verenigingsspeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *