Carnavalsvereniging De Borchgrave

1989-1992

Seizoen 1989-1990

Miet Theunissen volgt haar echtgenoot op als winnaar van het leedjeskonkoer. Het winnende lied draagt de naam: “Mit Vastelaovend wille weer laeve!” Een delegatie bezoekt de heer (Mathieu) Decrau vanwege zijn 100e verjaardag. De nieuwe Prins wordt Hub Pieters. (Prins Hub I) Zijn echtgenote Riet staat hem in deze tijd bij. Een nieuwe activiteit: het verkleed bal, opgeluisterd door de “Janse Bagge Bend” wordt geïntroduceerd. In ons dorp trekt de optocht op zondag, terwijl diverse optochten, die op maandag gepland stonden, moesten worden afgelast vanwege de zwarte windstoten. Veel optochten worden een week uitgesteld. Tijdens het sluitingsbal neemt Vorst John officieel afscheid van zijn “Borchgrave en Borchgravinnekes”.
Peter Heijthuyzen wordt de nieuwe voorzitter.

Seizoen 1990-1991

Harie Vogel wint het vijfde leedjeskonkoer met de compositie “’t Is weer carnaval in Roostere”. Eric van Hooy opent als Vorst Eric de Bonte Avond. Wim Theunissen wordt Prins Wim II. Hij wordt terzijde gestaan door zijn vrouw Miet. (Juffrouw Miet van de kleutergroep van de plaatselijke basisschool!) Vraag: “Gaan optocht en andere carnavalsvieringen door i.v.m. de situatie in de Persische Golf?” (Golfoorlog: Irak valt Kuwait binnen!) Deze vraag speelt veel carnavalsverenigingen, onder druk van de pers (!?), parten. Na diverse vergaderingen met de verenigingen van Susteren en na ruggespraak met de eigen leden wordt in Roosteren besloten de optocht en ook de andere nog geplande activiteiten te laten doorgaan. (Achteraf gezien blijkt dit een juiste keuze te zijn geweest!) Het “verkleid bal” wordt ook deze keer opgeluisterd door de “Janse Bagge Bend”. Door misverstanden wordt het carnaval plotsklaps afgesloten, eerder dan gebruikelijk, om stipt 24.00 uur wordt de muziek gestopt en dooft het carnaval als een kaars.

Seizoen 1991-1992

Tijdens de opening in Susteren wordt onze vereniging begeleid door Zaate Hermenie “Hoage Noat” die de Harmoniezaal totaal op zijn kop zet. Door te weinig deelname wordt afgezien van het Leedjeskonkoer, wel wordt “Goai ze mèr!” van Alice Backus z.g. tot nieuw “Borchleedje” geproclameerd. Op de Bonte Avond installeert John van Cleef Eric van Hooy officieel tot zijn opvolger in de functie van vorst. Naast de eerder genoemde Hermenie maakt een tweede carnavalskapel haar opwachting: “Mit Niks Begoos”. Na het wegvallen van “De Borchvlaegels” heeft Roosteren weer een muzikantengroep (nu dus zelfs twee) die hun repertoir voornamelijk op het carnavalsgebeuren heeft afgestemd. Karel Merry wordt uitgeroepen als Prins Karel I. Met vrouw Ittie gaat hij ons voor in het vastenavondsgedruis. Voor de jeugd wordt er naast de jeugdzitting een discomiddag georganiseerd. Het verkleed bal wordt nu door de “WW-Bend” verzorgd”.

Tijdens de Jeugdzitting wordt de zoon van Prins Karel I uitgeroepen tot Jeugdprins Roel I. Het sluitingsbal op dinsdag wordt, na een onderbreking van enkele jaren, weer opgeluisterd door de “Rodestra Muzikanten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *