Carnavalsvereniging De Borchgrave

1986-1989

Seizoen 1986-1987

De vereniging laat ook buiten het carnavalsseizoen van zich spreken, getuige de deelnames aan KPJ-Dorpszeskamp, Braggel-Volleybaltoernooi en Mini-voetbaltoernooi, waaraan met veel en soms ook met minder succes wordt deelgenomen.

Voordat het eerste Leedjeskonkoer van Roosteren van start kan gaan, moet de zaal van het gemeenschapshuis eerst met heteluchtkanonnen worden voorverwarmd, de extreme koude belette de verwarming de ruimte naar een aangename temperatuur te brengen. (Sinds lang is het kanaal dichtgevroren). Nieuw lied, tevens winnend lied van het eerste leedjeskonkoer: “Roostere, Alaaf!” (“Hie veul ich mich ’t allerbèste thoes!) van Giel Martens en Eric van Hooy. De liedjes worden opgenomen en voor de eerste maal worden de cassettes verkocht. Eric van Hooy wordt uitgeroepen tot Prins Eric I. Oud-Prins Ralph zet een traditie in gang door aan de nieuwe prinselijke woning de prinsevlag te bevestigen.

Seizoen 1987-1988

Het seizoen wordt door de gezamenlijke carnavalsverenigingen van de gemeente Susteren in Roosteren geopend. Voor de eerste keer mag onze vereniging voor gastheer spelen. Thei Jennen wint het leedjeskonkoer met “Mit ’n Naas en ’n petsjke”. Wil van Velthoven wordt geïnstalleerd als Prins Wil I. Op 11 november 1988 wordt de eerste echte “Borchgraaf” geboren, een delegatie brengt later een kraambezoek bij de familie Willen aan de Molenstraat.

Seizoen 1988-1989

Wim Theunissen wint het Leedjeskonkoer met “Bie Carneval heuërt meziek!” De eerste loterij vindt plaats, de opbrengst is bestemd voor aanschaf van nieuwe uniformen. Pierre Beurskens wordt Prins Pierre I. Tijdens deze Bonte Avond worden ook de nieuwe uniformen gepresenteerd.

In samenwerking met de KPJ wordt het “Auw Buk en Greun Blaedjes-bal” georganiseerd. Voorzitter en vorst John van Cleef deelt mede dat we moeten gaan uitzien naar een opvolger, gezien het voornemen van hem en zijn gezin om in de loop van het volgend jaar Roosteren te verlaten. John zadelt de vereniging hiermee met een zware taak op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *