Alternatief vastelaoves programma 2021

Alternatief vastelaoves programma 2021

Zoals in een eerder bericht aangegeven zijn we “achter de schermen” bezig geweest om voor dit seizoen een alternatief programma samen te stellen.
Nadere informatie over de aankomende activiteiten zullen we geven via een nieuwsbrief maar ook via de reeds bekende kanalen als Facebook, onze website en natuurlijk via het contactblad.
Zoals u wel gezien zult hebben, wij hebben gemeend om bij de invalswegen toch onze welkomsborden op te hangen.
Kènjeroptoch Roostere 2021!
Helaas dit jaar geen grote carnavalsoptocht, maar speciaal voor de jeugd hebben we een andere manier bedacht om de carnavals-creativiteit op los te kunnen laten!
Knutsel een carnavalswagen, ongeveer ter grootte van een schoenendoos. Het mag van karton, hout, metaal, LEGO zijn, of wat je maar bedenken kan. Vraag je papa, mama, opa, oma of de buurman om hulp, of doe het samen met je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje.
Alles mag! Versier hem kleurig met slingers en ballonnetjes, zodat hij er feestelijk uitziet en lever hem uiterlijk vrijdag 12 februari in op Hoekstraat 21 (bij Roel Vanneer).
Wij zorgen er dan voor dat er een feestelijke stoet van gemaakt wordt. In aanwezigheid van onze hoogheid jeugdprins Dio I zullen we een kort filmpje maken van de ‘stoet’ en aansluitend een prijsuitreiking doen zoals bij een echte optocht hoort.
Alle deelnemers ontvangen uiteraard hun eigen mooie creatie terug, en daarbij een bedankje in de vorm van een snoepzakje.
Dus… verzamel je creativiteit en doe mee aan deze unieke “Kènjeroptoch” in Roosteren!
Vastelaoveskwis 2021!
Op zaterdag 13 februari gaan we een online vastelaoveskwis spelen.
Verdere informatie over het “wanneer en hoe”, kun je hier vinden.
Dialecmès!
Carnavalszondag, 14 februari, vindt er vanuit de Amelbergabasiliek van Susteren, een gezamenlijke carnavalsmis plaats die in het dialect zal worden opgedragen. Onze vereniging wordt daarin vertegenwoordigd door Prins Bram, Prinses Ank en Jeugdprins Dio.
Deze mis wordt rechtstreeks uitgezonden door SOL2, de nieuwe streekomroep, vanaf 12.11 uur. (Ziggo: kanaal 39)
Raamverseerwedstrijd
Deze wedstrijd gaat dit jaar “gewoon” door.
Op carnavalsdinsdag 16 februari zal het optochtcomité, in gezelschap van Prins Bram en Prinses Ank, weer een rondgang maken door àlle straten van het Borchgraveriek om de versierde ramen te beoordelen.
De bekendmaking van de winnende ramen zal via de bovengenoemde media plaatsvinden.
Sowieso vragen wij iedereen rond de carnavalsdagen te vlaggen. Zo geven we ons dorp toch een feestelijk tintje!
Borchgravevlag te koup!
De bekende Borchgravevlaggen zijn nog steeds te koop. De vlag kost €33 en is te verkrijgen bij Bram Schiltmans, Passtraat 58. Ook is het mogelijk een vlag via e-mail te bestellen (penningmeister@borchgrave.nl)!
Ziekenbezoek en Nonnevotteactie
Helaas gaan het ziekenbezoek en de Nonnevottenactie dit jaar niet door. Op het allerlaatste moment hadden we, met name het bezoek aan de zieke en oudere Borchgrave en Borchgravinnekes, willen laten doorgaan. Maar vanwege de afgekondigde maatregelen en het feit dat juist deze doelgroep het meest kwetsbaar is zijn we jammer genoeg tot afgelasting moeten overgaan. Dit mede op het dringende advies van de gemeente.
Nuuj activiteit van de RAP!
Zoals bekend heeft de club van de Roosterse Awd Prinse de Greutsje Pin in de verkoop!
Maar, daarnaast hebben de Oud Prinsen het plan opgevat om met ingang van 2020-2021 elk jaar iemand te onderscheiden met de “Greutsje Pin-medalie”.
Hiervoor vragen we uw medewerking!
U kunt een inwoner van ons dorp voor deze medaille nomineren. Wie verdient de titel Greutsje Pin? Wie heeft, in uw ogen iets speciaals voor onze gemeenschap gedaan. En dat hoeft niet persé iets met carnaval te maken te hebben.
Het nomineren kan:
-via een e-mail naar gprap@ziggo.nl;
-in een enveloppe met opschrift “Nominatie Greutsje Pin”, te bezorgen op een van onderstaande adressen: Belhofstraat 9,
Belhofstraat 27,
Burg. Schoolmeestersstraat 11,
Steenakker 3.
Roostere, Alaaf!